Het zeilende passagiersschip van de toekomst

Het+zeilende+passagiersschip+van+de+toekomst.jpg

Never waste a good crisis is het adagium dezer dagen. Wij van Fair Ferry hielden toch al niet van verspilling. Maar de situatie waar we ons nu in bevinden zet alles op scherp. En als iedereen gedwongen wordt om uit zijn comfortzone te komen geeft dat ruimte om veranderingen door te voeren.

Afgelopen winter zijn we begonnen met nadenken over het zeilende passagiersschip van de toekomst. We hebben hier gesprekken over gevoerd met scheepsontwerpers, botenbouwers en hebben ons georiΓ«nteerd op de laatste ontwikkelingen binnen de zeilvaart en regelgeving.

Als we ons pakket van eisen naast de technische mogelijkheden en regelgeving leggen komen we uit op een catamaran op draagvleugels van minimaal 70 meter lang met computergestuurde vleugelzeilen die plaats biedt aan 36 passagiers.

Een dergelijk schip zou een topsnelheid halen van boven de 40 knopen en gemiddeld minstens even snel varen als oliegestookte ferries. Dit schip zeilt in een week naar New York of in twee dagen naar IJsland. Daardoor kan het vliegtuigen vervangen en zeilt ze ons een schone fossielvrije toekomst binnen. Op dit moment leggen we contacten met andere organisaties en bedrijven om samen dit toekomstbeeld te verwezenlijken. Hierbij kunnen we alle hulp gebruiken, kent u mensen of organisaties die hier aan zouden kunnen bijdragen dan horen we graag van u! Info@fairferry.com

Nemesis One, NemesisYachts

Nemesis One, NemesisYachts

karel de boer