De schepen

 

Artemis

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen oorspronkelijk gebouwd voor de walvisvaart. Nu jagen we er betere doelen mee na.De masten zijn vierkant getuigd, kenmerkend voor een bark. Onovertroffen is de aanblik van de driemaster op volle zee. Robuust en oorspronkelijk, dat is de uitstraling van de Artemis. Tegelijkertijd beschikt het schip over een hoog comfort en luxe aan boord. Juist die combinatie maakt het schip uniek en gewild. De bark heeft een sfeervolle maritieme salon met bar en keuken, die niets te wensen overlaat.


Artemis biedt plaats tot 32 personen hutaccommodatie in twee- en drie-persoonshutten, allen met eigen douche en toilet. Gasten mogen zich verheugen op ervaren en enthousiaste bemanning en een uitstekende catering. Heeft u wel eens aan het roer gestaan van een Tall Ship van 60 meter lang? Op dit schip mag u de bemanning helpen en zeilen we het schip samen naar Londen en weer terug naar Rotterdam. Stap aan boord voor een geweldige nautische belevenis op een authentieke driemaster. Dit verbluffend fraaie zeilschip is uitgerust met de modernste navigatieapparatuur en heeft een volledige veiligheidsuitrusting voor wereldwijde vaart.

Welkom in de rijke historie van de zeilscheepvaart. Laat u op deze wolk van zeilen naar Londen brengen!

Home-Main-3.jpg

Twister

We zeilen met Twister, een tweemast tallship van 35 meter lang. Dit voormalig vissersschip is omgebouwd tot een luxe zeilend passagiersschip en in 1999 omgedoopt tot Twister waarop 20 mensen kunnen overnachten in comfortabele hutten. Op dit snel zeilende schip mogen passagiers de vierkoppige bemanning helpen als ze dat willen, de ervaren bemanning wil alles uitleggen over het reilen en zeilen van het schip. Maar helpen hoeft natuurlijk niet. 

 
Het dek van het schip.

Het dek van het schip.

Benedendeks zijn de slaapvertrekken.

Tijdens de reis deel je een hut met je reisgenoten. Er zijn 2-persoons hutten, 3-persoons hutten en een 4-persoons hut aan boord. Daarnaast is het mogelijk om in 1x een volledige hut te boeken, zodat je deze kan delen met bijv. je partner, vrienden of gezin.

Cabin Tallship Twister.jpeg

Twister werd in 1902 gebouwd. Oorspronkelijk was het schip geheel uit hout gemaakt. Vijfenvijftig jaar later werd haar houten huid vervangen door een van staal. Hierdoor kon het schip nog een tijd gebruikt worden als vissersschip. 

Na 17 jaar in verschillende havens gelegen te hebben werd het schip verbouwd tot de moderne schoener die het nu is. In 1999 werd ze gedoopt tot Twister. Sindsdien bewijst ze een van snelst zeilende klassieke schepen in deze regio te zijn.

Wij zijn trots met Twister te mogen varen en nieuwe avonturen aan haar rijke historie toe te voegen.


Iris

iris klein.jpg

De Iris is een zeillogger. Ze is gebouwd in 1916, is 36 meter lang en bijna 7 meter breed. Aan haar twee masten voert ze 400 tot 500 m² zeil. De comfortabele accommodatie aan boord is geschikt gemaakt voor meerdaagse reizen voor groepen van 10 gasten. Het schip heeft bovendien een grote en comfortabele woonkamer en een kleine bibliotheek.

De bemanning van de Iris bestaat uit een kapitein, stuurman en twee bemanningsleden. Aan boord wordt u welkom geheten door Ben en Marianne Bos. Ben is al meer dan 30 jaar schipper op klassieke schepen. Ben en Marianne zijn ,als kapitein en stuurman, de trotse eigenaren van de prachtige zeillogger Iris, wonen op het schip en werken met haar. Doel zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten door het varen op een historisch schip.

IMG_1949.jpg

De Iris is kits getuigd. Dat betekent dat de achterste mast (bezaan) lager is dan de grote mast. De standaardtuigage is een bezaanzeil, grootzeil, fok, binnenkluiver en buitenkluiver. Daarnaast kunnen aan beide masten topzeilen worden gevoerd. Er kan ook nog een bezaan stagzeil worden gevoerd en een dubbelschoots jager van 150 m2 worden gezet. Met al dat zeil kan de Iris bij een gunstige wind een respectabele snelheid van 8 tot 11 knopen behalen (15 - 20 km/uur).

 
 

Zeilen op de Noordzee is
een onvergetelijke ervaring

sea.jpg