De schepen

Home-Main-3.jpg

Twister

We zeilen met Twister, een tweemast tallship van 35 meter lang. Dit voormalig vissersschip is omgebouwd tot een luxe zeilend passagiersschip en in 1999 omgedoopt tot Twister waarop 20 mensen kunnen overnachten in comfortabele hutten. Op dit snel zeilende schip mogen passagiers de vierkoppige bemanning helpen als ze dat willen, de ervaren bemanning wil alles uitleggen over het reilen en zeilen van het schip. Maar helpen hoeft natuurlijk niet. 

 
Het dek van het schip.

Het dek van het schip.

Benedendeks zijn de slaapvertrekken.

Tijdens de reis deel je een hut met je reisgenoten. Er zijn 2-persoons hutten, 3-persoons hutten en een 4-persoons hut aan boord. Daarnaast is het mogelijk om in 1x een volledige hut te boeken, zodat je deze kan delen met bijv. je partner, vrienden of gezin.

Cabin Tallship Twister.jpeg

Twister werd in 1902 gebouwd. Oorspronkelijk was het schip geheel uit hout gemaakt. Vijfenvijftig jaar later werd haar houten huid vervangen door een van staal. Hierdoor kon het schip nog een tijd gebruikt worden als vissersschip. 

Na 17 jaar in verschillende havens gelegen te hebben werd het schip verbouwd tot de moderne schoener die het nu is. In 1999 werd ze gedoopt tot Twister. Sindsdien bewijst ze een van snelst zeilende klassieke schepen in deze regio te zijn.

Wij zijn trots met Twister te mogen varen en nieuwe avonturen aan haar rijke historie toe te voegen.


Fantastiko

fantastiko-londen_orig.jpg

Het zeezeil-expeditieschip Fantastiko, voorheen zeilschip Aroucha, is gebouwd in Haarlem op een gespecialiseerde werf. Het schip is snel, luxe, voorzien van 6 tweepersoonshutten en heeft moderne zeileigenschappen. Fantastiko heeft in 2012 een keurmerk van Register Holland gekregen.

"In de tussentijd, vanaf 2013, hebben we al diverse schitterende reizen gemaakt met het schip waaronder naar Noorwegen, de Waddeneilanden en Engeland. Met individuele zeilers, onervaren zeilers, groepen collega's en vrienden, maar ook bijvoorbeeld met de stichting By The Ocean We Unite, die zich inzet voor schonere oceanen en nieuwe initiatieven tegen plastic ontwikkelt.”

kamer-08-nieuw-pes-20150314_orig.jpg

Kapitein Huub Veeneman wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van zijn schip.

"Mijn missie is dat mensen kunnen genieten en ontspannen op het water. Er even helemaal uit. En misschien kunnen ze dan wel nieuwe kanten van zichzelf ontdekken. Het geeft zoveel kracht en inspiratie om bijvoorbeeld 's nachts midden op zee te zeilen en met een kop koffie te kijken naar sterren, of naar een dolfijn die ineens een stukje meezwemt", aldus Huub. 

Fantastiko staat dan ook bekend om de goede sfeer die er aan boord heerst.

Tijdens de reis deel je een hut met je reisgenoten. Er zijn alleen 2-persoonshutten aan boord. Als je aan je privacy hecht is het ook mogelijk om een 2-persoonshut te boeken als je alleen reist.

 
 

Zeilen op de Noordzee is
een onvergetelijke ervaring

sea.jpg