Veerdienst

Rotterdam - Londen

per zeilschip

Website-home.jpg

Het is iets nieuws, of misschien iets ouds dat we vergeten waren. Een veerdienst tussen Rotterdam en Londen. Per zeilschip. Een duurzaam avontuur tussen de Randstad en de bruisende hoofdstad van the UK: Fair Ferry. Omdat de reis even belangrijk is als het doel. En omdat er al zeilend onderweg zoveel meer te zien is en te beleven valt!

Voordat we in de zomer van 2020 elke week zullen varen, maken we in 2019 twee pioniersvaarten, deze zijn helaas uitverkocht. Dus schrijf je nu alvast in voor 2020 en zorg dat je aan boord komt!

Schrijf je hier alvast in voor een van deze fantastische reizen.

Vanaf april 2020 zeilen we iedere week vanuit Rotterdam naar Londen en weer terug. Deze reizen zijn te boeken als mini cruises van vijf dagen: We meren aan in het centrum van Londen en verblijven hier twee nachten, om vervolgens weer terug te zeilen. Maar daarnaast ook te boeken als enkele reis of als retour reis zonder overnachtingen.

 
 

Zeilen op de Noordzee is
een onvergetelijke ervaring

sea.jpg
 

Het Schip

We zeilen met Twister, een tweemast tallship van 35 meter lang uit 1902. Dit voormalige vissersschip is in 1999 omgebouwd tot een luxe zeilend passagiersschip waarop 20 mensen kunnen overnachten in comfortabele hutten. De ervaren bemanning legt graag alles uit over het reilen en zeilen van dit snelzeilende schip. Ook mogen passagiers de vierkoppige bemanning helpen als ze dat leuk vinden.

 
 
 

De reis

Vanuit de Veerhaven in Rotterdam varen we via de Maas richting de Noordzee waar we de de zeilen hijsen. Als je het leuk vindt, mag je de bemanning hiermee helpen. De bewegingen van het schip veranderen, de lucht is hier schoon en je ruikt het zout. We verleggen de koers richting de monding van de Theems. Londen is ongeveer 185 zeemijl van Rotterdam verwijderd. Dit betekent dat we er gemiddeld tussen de 20 en 45 uur over doen om onze bestemming te bereiken. De exacte aankomsttijd hangt af van de windrichting en windkracht.

robert-bye-314215-unsplash.jpg
 

Eten op zee

Goed eten aan boord is een belangrijk aspect van de Fair Ferry ervaring. Zeelucht maakt hongerig en met een frisse neus proef je beter. Bij ons aan boord kookt chef Suzan heerlijke maaltijden die gepaard gaan met een goed glas wijn.

Culinair-web.jpg
 
 

Rotterdam

De Veerhaven ligt in een oud stukje van Rotterdam tegenover Hotel New York, tussen de Euromast en de Erasmusbrug.

reginar-223636-unsplash.jpg
 

Blijf op de hoogte! Zo weet je precies wanneer Fair Ferry gaat varen en ben je er als eerste bij.